Paard(en)kracht

 
Stal de Esch gaat verder dan het enkel en alleen paardrijden!

Het paard is een groots dier (van shetlanderpony tot boerenknol) en kenmerkt zich door het willen werken met de mens. Maar er zijn veel verschillen tussen mens en paard, dus het lijkt een logisch gevolg dat het werken met een paard niet altijd van zelf gaat. En is begeleiding voor en na het rijden van groot belang. Helaas zien wij dit niet overal terug bij de standaard paardrijlessen, daarom hebben wij besloten om meer het totaalplaatje mee te geven.
Ieder paard heeft ook een eigen karakter, net als ieder mens. Als we samen willen werken, zullen we dus wat meer over het paard moeten weten alvorens we op een plezierige, vertrouwde en veilige manier verder kunnen.

Bij paard(en)kracht leert de deelnemer van alles rondom en van het paard en de omgang ermee, de verzorging ervan, het onderhoud en belang van materialen kennen en kan men zich vrij en ontspannen bewegen bij en op het paard en er uiteindelijk dan ook plezier aan beleven!

Onderdelen in de cursus kunnen verschillend zijn, de begeleider beoordeeld vlak voordat de cursus start met welke onderdelen van de hierna genoemde activiteiten gestart gaat worden. Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals: het weer, gedrag van het paard, maar ook de leeftijd, stemming of de ervaring van de deelnemer(s).
 
    Weiland
- Gedrag van de paarden, ervaren om tussen een kudde te lopen, uitleg verschil in karakters / hengsten en merries enz. Veulens en paarden leren benaderen en aaien
Wandelen
- 3 hulpen: stem, lichaamshouding, halstertouw, waar loop je ten opzichte van het paard? Waar moet je op letten tijdens het lopen, in de bak of buiten? Over balkjes en slalommen.
- Vast zetten van een paard: paardenknoop
Verzorging
- Paard borstelen, manen en staart wassen/invlechten, leren hoeven krabben, zadel of hoofdstel poetsen, opzadelen
(Los) Longeren
- Uitleg (los) longeren, leren (los) longeren
Paardrijden
- Op het paard zitten met en zonder zadel, liggen evt. staan, sturen en evt. draven, tempo bepalen, halthouden, achterwaarts, over balkjes en slalommen
 
   
SAP Stal de Esch
Esweg 29
7688 RA Daarle (OV)
Tel.: 0546-698444
info@stal-de-esch.nl