Voorstellen

 
De afgelopen jaren hebben een beperkt aantal mensen kennis mogen maken met de paarden door middel van grondwerk of paard en kracht en dat hier veel plezier aan werd beleefd. Wij wilden graag een stapje verder en dit ook aan meerdere mensen bieden, echter komen daar meer zaken bij kijken en dus gingen wij aan de slag. De match kon gemaakt worden met instructrices, de stichting werd opgericht en over zaken geregeld. Nu is het moment daar dat wij op 18 augustus 2014 willen gaan starten met lesgeven.

Stal de Esch is een stichting welke de aangepaste paardensport voor mensen met een beperking wil realiseren.
Hieronder verstaan wij onder andere paardrijden, echter bezitten wij ook menwagens en is er een huifkar, in de huifkar kunnen ook mensen met een rolstoel plaatsnemen.

De paardrijlessen voor mensen met een beperking zal op kleinschalig niveau gegeven worden, dit geeft minder prikkels en er is meer rust en overzicht dan wanneer dit in een grotere groep plaats vindt.
Dit hebben wij persoonlijk bemerkt, dat dit is waar deze mensen behoefte aan hebben en dat willen wij graag bieden.
Stal de Esch beschikt over een binnenbak welke overzichtelijk is en waar maximaal 4 ruiters tegelijk in aanwezig kunnen zijn. Daarnaast is er een eigen stuk bos, waar naar toe en in gereden kan worden, juist voor de wat verdere gevorderde ruiter kan dit uitdaging bieden en uiteraard kan er in de mooie omgeving ook een buitenrit gemaakt worden.
De paarden hebben 4 hectare weiland tot hun beschikking waar ze volop mogen grazen, rennen en genieten wanneer ze niet aan het werk hoeven.
Stal de Esch heeft verschillende paardenrassen, echter het grootste bestand bestaat uit Tinkers, welke in verschillende formaten aanwezig zijn, zodat er voor elke ruiter wel een geschikt formaat is.
De paarden zijn braaf, rustig en makkelijk in de omgang en daarom uitermate geschikt voor het kleinschalig paardrijden voor mensen met een beperking.

Ook mensen zonder beperking willen wij deze mogelijkheid bieden om te komen rijden, dit heeft uiteindelijk ook een dubbele functie, zo kunnen deze ruiters ook starten in een kleine groep en waar dit mogelijk intensiever voor de paarden zal zijn, zal dit voor hun conditie en souplesse weer veel opleveren voor de mensen met beperking. Voor de dieren is dit dus zeker ook fijn zodat ze ook flink doorgereden kunnen worden, goed op conditie blijven en gezondheid technisch is dit op langere termijn uiteraard zeer wenselijk.
   
SAP Stal de Esch
Esweg 29
7688 RA Daarle (OV)
Tel.: 0546-698444
info@stal-de-esch.nl